06 - 108 131 34 [email protected]

Acupunctuur

Bij Winny & Welzijn

Acupunctuur wordt bij Winny & Welzijn met zorg uitgevoerd. Met de kennis van Winny wordt er ruim de tijd genomen om een geschikte behandeling te geven die aansluit bij jouw lichaam in haar eigen praktijk in Almere. Bij de behandeling wordt er gekeken naar de meridianen, gezondheid en bloedcirculatie. Afhankelijk van jouw klachten kunnen er aanvullende technieken worden toegepast naast acupunctuur, zoals cupping of moxibustion.

Werkwijze van Winny & Welzijn

Consult

Het eerste consult begint bij een intakegesprek, waar wij ruim de tijd nemen om te onderzoeken welke klachten er spelen. Door vragen te stellen, pols te voelen en de tong te bekijken kunnen wij een zo goed mogelijk beeld vormen van uw gezondheidssituatie.

Verloop van afspraak

Na het consult stellen wij een diagnose op. Aan de hand van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld dat passend is op het verbeteren van jouw energiebalans. Voor elke behandeling worden de polsen gevoeld, tong bekeken, gezicht en de buik gecontroleerd om de verstoringen in kaart te brengen.

Uitvoering behandeling

In het behandelplan kunnen er verschillende Traditionele Chinese behandelingen toegepast worden. Naast acupunctuur kan de therapeut ervoor kiezen om aanvullende technieken te gebruiken zoals cupping of moxa.

Polsen lezen tijdens consult

Acupuncturist in Almere

Elke acupunctuurbehandeling begint bij het voelen van polsen. Tijdens deze diagnose wordt de polsslag gevoeld en je tong bekeken met als doel om jouw energiebalans in je lichaam weer te herstellen. De therapeut van Winny & Welzijn kan door het voelen van je polsen de energiepunten berekenen die op het moment verstoord worden. Door middel van acupunctuur worden zeer dunne naaldjes geplaatst op de huid om deze energiepunten te stimuleren.

Traditionele Chinese Geneeskunde kan uitkomst bieden bij een groot aantal klachten

In de praktijk van Winny & Welzijn in Almere worden traditionele Chinese behandelingen zoals acupunctuur gegeven om de lichaamsbalans en de gezondheid te herstellen door het stimuleren van energiepunten.

Balans in het lichaam herstellen

Naast acupunctuur kunnen aanvullende technieken worden gebruikt zoals moxa of cupping. Deze traditionele Chinese behandelingen zijn gericht om blokkades in de doorstroming te vinden en op te heffen.

Mogelijke klachten die met Acupunctuur en andere Chinese behandelingen goed te behandelen zijn:

Moxibustion therapie bij een man

Lichamelijke klachten

Afvallen
Astma
Allergieën: voedsel, huisstofmijt, huisdieren en pollen.
Gewrichten en spieren: stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, krampen, nek- en rugklachten en tenniselleboog.
Hoofd: hoofdpijn en migraine.
Huid: transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem en acné.
Spijsvertering: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, problemen met darmen en stoelgang.
Stress

Geestelijke klachten

Burn-out
Depressie
Verslaving
Stress

Kom gerust langs!

Neem gerust vrijblijvend contact op met Winny & Welzijn. Al uw vragen worden met alle plezier door Winny beantwoord. Winny & Welzijn werkt alleen op afspraak.

E-mailadres
Bel mij

06 – 108 131 34

Adres

Alseïdenstraat 20,
1363 SR Almere