06 - 108 131 34 [email protected]

Aanpak

Hoe gaan we te werk?

Bij Winny & Welzijn nemen wij ruim de tijd om een geschikte behandeling te geven die aansluit op jouw behoeftes en lichaam. Wij focussen ons op het begrijpen van meridianen, uw gezondheid en bloedcirculatie. 

Wij helpen mensen met de algehele fysieke conditie. Ben je benieuwd waar acupunctuur bij kan worden ingezet? Lees verder op deze pagina of neem gerust contact met ons op.

Waarbij kan acupunctuur worden ingezet?

Acupunctuur is als alternatieve geneeswijze bijzonder breed inzetbaar. Acupunctuur kan preventief ingezet worden, namelijk ter verbetering van de gezondheid. Het komt vaak voor dat acupunctuur pas wordt ingeschakeld op het moment dat er klachten spelen op fysiek gebied en/of mentaal.

De World Health Organization (WHO) heeft jaren geleden een rapport opgesteld met diverse ziekten en aandoeningen waarvan de organisatie zeker is dat acupunctuur een positief effect heeft. Bekijk het rapport van de WHO om de volledige lijst van klachten te zien.

Acupunctuur bij Winny & Welzijn

Traditionele Chinese Geneeskunde bestaat al duizenden jaren. Iedereen is uniek en heeft een bijzonder lichaam. Het uitgangspunt van de Chinese Geneeskunde is dat de lichaam en geest onlosmakelijke onderdelen van elkaar zijn. Klachten of ziekte wordt dan ook niet gezien als los verschijnsel, maar als een verstoring in het lichaam.

Deze verstoring ontstaat doordat de energie in de mens uit balans is. Bij het eerste consult worden de meridianen gelezen om te zien welke energiepunten gestimuleerd moeten worden om de energie in het lichaam weer in balans te brengen.

Voordelen

  • Stimuleren van doorbloeding in het lichaam
  • Herstel van de balans van de mens
  • Verbeteren van de gezondheid
  • Verhogen van de natuurlijke weerstand

Werkwijze van Winny & Welzijn

Consult

Het eerste consult begint bij een intakegesprek, waar wij ruim de tijd nemen om te onderzoeken welke klachten er spelen. Door vragen te stellen, pols te voelen en de tong te bekijken kunnen wij een zo goed mogelijk beeld vormen van uw gezondheidssituatie.

Verloop van afspraak

Na het consult stellen wij een diagnose op. Aan de hand van de diagnose wordt er een behandelplan opgesteld dat passend is op het verbeteren van jouw energiebalans. Voor elke behandeling worden de polsen gevoeld, tong bekeken, gezicht en de buik gecontroleerd om de verstoringen in kaart te brengen.

Uitvoering behandeling

In het behandelplan kunnen er meerdere Traditionele Chinese behandelingen toegepast worden. Tijdens het consult worden de meridianen in het lichaam berekend waar de energiestroming verstoord worden. Gedurende de behandeling worden deze energiepunten gestimuleerd en hersteld.

Kom gerust langs!

Neem gerust vrijblijvend contact op met Winny & Welzijn. Al uw vragen worden met alle plezier door Winny beantwoord. Winny & Welzijn werkt alleen op afspraak.

E-mailadres
Bel mij

06 – 108 131 34

Adres

Alseïdenstraat 20,
1363 SR Almere