06 - 108 131 34 [email protected]

Traditionele
Chinese behandelingen

Iedereen is uniek

Bij Winny & Welzijn nemen wij ruim de tijd om een geschikte behandeling te geven die aansluit op jouw behoeftes en lichaam.

Het uitgangspunt van de Chinese geneeskunde is een goede gezondheid en beschouwt pijn en ziekte als signalen dat het lichaam uit balans is. Door blokkades in de meridianen op te heffen met Acupunctuur wordt de doorbloeding versterkt.

Om de juiste energiepunten te stimuleren in het lichaam kunnen er diverse Chinese behandelingen, naast Acupunctuur worden toegepast zoals Cupping of Moxibustion. Deze behandelingen kunnen ook in combinatie worden uitgevoerd. De verschillende Traditionele Chinese behandelingen worden hieronder verder toegelicht.

Cupping

Bij cupping draait het om het vacuüm-zuigen van de huid. Er worden kopjes van glas, plastic of bamboe op de huid geplaatst. Door ze te verwarmen wordt de lucht onttrekt en zuigen de ‘cups’ zich vast aan de huid. Bij Winny & Welzijn kan cupping worden gebruikt als aanvulling van acupunctuur.

Acupunctuur

Voor de behandeling worden alle energiepunten berekend om een beeld te vormen welke energiepunten uit balans zijn. Deze punten, ook wel acupunctuurpunten genoemd, worden vervolgens gestimuleerd door zeer dunne naalden op de huid te prikken. Het is een vrijwel pijnloze behandeling.

Moxibustion

Moxa is een kruid met een verwarmende werking. Deze kruid geeft veel energie af door ze te verbranden boven het acupunctuurpunt. Met deze warmte-energie wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kunnen blokkades doorbroken worden. Moxa valt onder de traditionele Chinees geneeskunde en kan in combinatie met acupunctuur worden toegepast.

Kom gerust langs!

Neem gerust vrijblijvend contact op met Winny & Welzijn. Al uw vragen worden met alle plezier door Winny beantwoord. Winny & Welzijn werkt alleen op afspraak.

E-mailadres
Bel mij

06 – 108 131 34

Adres

Alseïdenstraat 20,
1363 SR Almere